S.C. General Meel Electric dispune de laborator PRAM autorizat ISC, utilaje de lucru la inaltime, automacarale, aparate de masurasi control, cat si de spatii de depozitare inchise si deschise.
General Meel Electric
Energia solara fotovoltaica se bazeaza pe producerea directa de electricitate prin intermediul celulelor de siliciu. Soarele furnizeaza in medie o putere de 1kW/m2. Panourile fotovoltaice permit conversia doar a 10 – 15% din aceasta putere, productia de energie electrica a unui panou de suprafata unitara variind cu cresterea sau scaderea intensitatii radiatiei solare: 100kWh/m2 in Europa de Nord, iar in zona mediteraneana fiind mult mai mare.
Potentialul energetic al Romaniei care rezulta din cantitatea de energie solara, este evaluat la o valoare medie de 1000 kWh/m2 pe an, distributia geografica a acestui potential este repartizata pe 5 zone, din care zona zero cu potential de peste 1250 kWh/m2 pe an, iar zona 4 cu potential sub 950 kWh/m2 pe an. In general, sistemele fotovoltaice moderne pot fi folosite pe tot parcursul anului, chiar si iarna, cu un randament mai scazut, insa, cu toate acestea, conditiile de functionare pe timpul iernii in zilele insorite sunt optimale, randamentulc elulelor fotovoltaice fiind foarte bun la temperaturi scazute.
Durata de utilizare preconizata este de pana la 25 de ani, caz in care randamentul lor nu ar trebui sa scada sub 80% din cel initial. Amortizarea investitiei initiale, in ciuda dificultatiilor de estimare, aceasta ar trebui sa fie intre 6 si 10 ani. Investitia initiala nu este una deloc neglijabila, insa in conditiile in care pretul gazului metan si al electricitatii cresc exponential (sit endinta se va pastra si in urmatorii ani), o solutie alternative capabila sa produca curent electric si/ sau caldura ar trebui sa atraga interesul tot mai multora dintre noi.
Proiectul propus raspunde in mod direct si adreseaza in mare masura trei dintre cele mai mari nevoi ale oricarei entitati juridice din Romania si nu numai:
Noile investitii in energie trebuie sa tina seama atat de prioritatile nationale in domeniul energetic si nevoii de diversificare a aprovizionarii si de reducere a poluarii, asa cum sunt acestea stipulate in strategia energetica nationala, cat si de constrangerile constructive ale Sistemului Energetic National, date mai ales de Reteaua Electrica de Transport (RET).
Activitatea de planificare a dezvoltarii RET se va concretiza prin: identificarea oportunitatilor de amplasare a noilor capacitati de productie si de dezvoltare a zonelor de consum de electricitate.
#thefuturestartsnow