image

S.C. General Meel Electric dispune de laborator PRAM autorizat ISC, utilaje de lucru la inaltime, automacarale, aparate de masurasi control, cat si de spatii de depozitare inchise si deschise.

General Meel Electric

Prima centrala fotovoltaica din republica Moldova

Completarea instalaţiei fotovoltaice de la Cimişlia

Acum un an, pe clădirea Primăriei oraşului Cimişlia a fost montată prima instalaţie de curent electric obţinut prin absorbţia razelor solare. Recent, la cele şase panouri existente aici s-au mai adăugat tot atâtea, ceea ce va oferi posibilitatea de a ilumina toată incinta din bulevardul Ştefan cel Mare nr.14 al orașului.

O brigadă specială, compusă din inginerul Ciprian Coman, electricianul Ionuţ Bondolici şi lăcătuşii Ionuţ Piţu şi George Enescu din cadrul firmei „General Meel Electric” din comuna Băicoi, judeţul Prahova, România, s-au aflat, timp de câteva zile, în oraşul Cimişlia. Ei s-au ocupat de completarea instalaţiei fotovoltaice existente pe clădirea Primăriei din localitate.

Toate au început în anul trecut, când preşedintele Consliului judeţean Prahova, Mircea Cosma, în temeiul unor relaţii de înfrăţire şi colaborare cu raionul Cimişlia, stabilite cu mai mult de un deceniu în urmă, a oferit Primăriei oraşului un neobişnuit cadou – o instalaţie fotovoltaică de producere a curentului electric din energia solară. Partea română a acordat şi toată asistenţa necesară montării primelor şase panouri, de aceasta ocupându-se un grup de specialişti din judeţul Prahova. Astfel, la Cimişlia a apărut o asemenea instalaţie, prima de acest fel în Republica Moldova, potrivit primarului Gheorghe Răileanu.

La sfârşitul verii, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a venit cu o nouă ofertă – completarea cu încă şase panouri a instalaţiei fotovoltaice existente. Utilajul respectiv a fost montat pe acoperişul clădirii administraţiei publice locale tot de către fraţii români. După cum a relatat pentru „Gazeta de Sud” Ciprian Coman, inginer în cadrul companiei „General Meel Electric” din comuna Băicoi, judeţul Prahova, acesta este un sistem monofazic, unde fiecare din cele 12 panouri are capacitatea de 250 de waţi, adică în total se pot produce zilnic până la trei kilowaţi de energie electrică.

„Cu ajutorul instalaţiei fotovoltaice dăruite de partenerii noştri de la Ploieşti, a declarat Gheorghe Răileanu, vom încerca să producem curent electric pentru toată clădirea cu mai multe etaje a Primăriei oraşului. Mulţumim din tot sufletul prahovenilor pentru aceasta”.

Inginerul Ciprian Coman a ţinut să mai precizeze că încă şase panouri au fost lăsate de rezervă, iar în perspectivă aici ar putea fi creat un sistem trifazic de alimentare cu energie electrică gratuită, obţinută în baza razelor solare.

Articol preluat de pe gazetadesud.md

-->